Sajtómegjelenések
1
2015. május 29-31. között rendezték meg Hajdúszoboszlón az V. Országos Nyugdíjas Ki mit tud döntőjét. A megmérettetésre jelentkezett a füzesabonyi Rozmaring Népdalkör és a mezőtárkányi Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub tánccsoportja is.
Városunkban került megrendezésre az ötödik Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud regionális elődöntőinek első szakasza. Dalos pacsirták és Fred Astaire-ek minden mennyiségben. Szabályok, kategóriák, zsűri, rendesen, ahogy kell. Napi nem mindennapi.
Május 29-31-ig az V. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud került megrendezésre Hajdúszoboszlón. Megyénkből magyar nóta kategóriában egyedül került be Szlávik János a döntőbe, így egyedül képviselhette térségünket. Az elmúlt év őszén a Martfűi Országos Nótaversenyen és a Szolnok TV Országos Nótaversenyén szurkolhattunk neki, hiszen mindkét helyen döntős lett. Vajon mit jelent számára a siker, hiszen nyugdíjasként ízlelte meg a nótázás örömét - erről érdeklődtünk Tőle.
Rocky Nagyik az IH színpadán
Szeged – Látványos és hangulatos produkciókkal lépett a szegedi IH Rendezvényközpont színpadára a II. Népek tánca, népek zenéje fesztivál döntős serege. Az óvodástól a nyugdíjasig szinte minden korosztály képviseltette magát a II. Népek tánca, népek zenéje fesztivál és verseny országos döntőjén, amelyet vasárnap délelőtt tartottak a szegedi IH Rendezvényközpontban.
Hagyomány a hóban
Autentikus - Népek tánca, népek zenéje
Tanács István - Szeged

Vidám fiatalok szombaton este szakadó hóesésben nagybőgőt cipeltek a szegedi Széchenyi téren. Felszabadultak voltak – már túl a fellépésen, készültek az éjszakai bulira. Algyőn és Szegeden egész hétvégén zajlott a Népek Tánca – Népek Zenéje Fesztivál döntője. Ez olyasmi, mint a Fölszállott a páva a Duna TV-n, de a rendezők nyitottak a nemzetiségi népdal és néptánc felé. Idősek és fiatalok, profik és lelkes amatőrök, 189 településről összesen 346 produkcióval indultak a vetélkedőn, amelyet a Hontravel Kft. utazási iroda szervezett.
Egyre népszerűbb a népzene és a néptánc
Csaknem 6000 embert mozgatott meg idén a Népek tánca, népek zenéje fesztivál. A hiánypótló tehetségkutató döntőjét Szegeden rendezték a Kisszínházban. A verseny célja, hogy a sztárkereső műsorok világában, bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a hagyományőrző néptánc és népzenei együtteseknek, népdalénekesnek.
Országos megmérettetésen szerzett hírnevet a falujának két csanyteleki asszony. Antal Ferencné és Papp Mátyásné versmondásban nyert Ki mit tud?-ot.
1
Vélemények
Kedves Aurélia és minden Zsűritagnak szeretnénk köszönetet mondani a fáradhatatlan munkátokért, nagyon kedvesek voltak, mi még most voltunk először, de nagyon meg szeretünk benneteket. És kívánok nagyon szép sikert és jó egészséget még nagyon sokáig! Üdvözlettel: A Vadrózsa Népdalkör Ecsegfalváról
Antal Zsigmondné
Aurélia és az egész " Stábod " ! Köszönjük a hosszú évek óta tartó kitartásotokat értünk, akik már nem 20 évesek, így veletek miénk is a világ ! Öröm számunkra, hogy ismét együtt lehettünk veletek és bízunk benne, hogy a döntőn is jó lesz újra együtt ! Tartsatok még ki sokáig értünk,mindnyájunkért !Szeretettel küldöm virtuális- majd személyesen is - ölelésünket Ági
Ágnes Mucza
Kedves, Aurélia, Péterek, Dezső, és Adél, többi szervező! A Hontravel KFT Ki MIt Tud-jain 3 dikalkalommal sikerült eljutni a középdöntőig.Ehhez a nagy, embert nem kimélő, igénybevevő munkához kivánok további sikereket Néktek, minden elismerésem a jó szervezéshez.Ehhez a nem könnyű feladathoz kivánok erőt egészséget, minden résztvevőnek MINDEN JÓT zalaiasan.Gratulálunk MIndenkinek ugy szervezőknek lebonyolitóknak és résztvevőknek.Baráti üdvözlettel Vojnicsné Aranka és Párja zalából.
Vojnics györgyné
Kedves Aurélia! E hét végén szerepeltem a középdöntőben. A feleségem is velem volt és nagyon jól éreztük magunkat. Ez úton szeretnénk megköszönni áldozatos munkátokat, valamint a rendezvény szervezésében és lebonyolításában részt vevők tevékenységét. Tudom, hogy van még bőven feladat, hiszen a döntő következik. További sikeres és eredményes munkát kívánok. Köszönettel: Kardos István »
Kardos István
Kedves Aurélia szeretettel gondolok rád és segítő társaidra, nagyon jó volt újra veletek tölteni a felejthetetlen időt munkátok hoz erőt, egészséget, kívánok!Anikó
Sztolyka Zsigmondné